Hønsesalat
Det er meget svært at slå en god hjemmelavet hønsesalat, og der findes et hav af forskellige opskrifter på lige netop hønsesalat.Jeg varierer selv mellem den helt klassiske og så en udgave hvor der er masser af basilikum i.Men hvis jeg skal vælge min favorit opskrift på hønsesalat så er det, den klassiske der løber af med sejren, dog med et twist, nemlig purløg, som ikke altid kommer i.
Denne her klassiske hønsesalat laves med kyllingebryst, men du kan lige så godt bruge en rest af kyllingen fra i går.Jeg foretrækker også at stege min kylling i stedet for at koge den, som mange ellers gør.
Opskriften er ret simpel. Du skal bruge :
- 1 kyllingebryst
- 200 gram rensede og skivede champignon
- 1 glas hvide asparges ( du kan selvfølgelig også selv koge dem, men jeg syntes resulatet bliver godt hvis man bruger dem fra glas )
- 1 lille håndfuld finthakket purløg
- 1 stor spsk mayonnaise ( helst noget hellmanns eller tilsvarende )
- 1 stor spsk cremefraiche ( for ikke at gøre den for fed )
- bacon til topping
- tomat til topping
- salat ( optionelt )
- godt brød. Jeg serverede selv denne her med majsbolle og megakerne rugbrød.
Start med at skære kyllingen ud i mundrettte bidder og steg den så i ca. 4 minutter på en varm pande.Steg champignon til de er gyldne uden at være blevet mørkeSkær de hvide asparges ca. 2 cm stykker og hak purløget fint.Sørg for at kylling og champignon har kølet lidt af og bland så det hele sammen i en skål.Server straks på dejligt brød og nyd solen.
Kig iøvrigt også lige over til piskeriset der har smørrebrøds benspænd denne her måned.
Skriv et svar